***       Водещите вечерни новини       на 25 юли 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 25 юли 
Коментари Харесай

Водещите новини! Русия отряза ООН за зърнената сделка. Асен Василев: Отнемането на концесията на „Росенец“ трябва да е добре обмислено


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 25 юли   

 

Русия дефинира като невероятно връщането си към договорката за експорт на зърно в Черно море, оповестява " Ройтерс ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли отправения към Москва апел на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш да се причисли още веднъж.

Шефът на Организация на обединените нации настоя Русия наново да позволи на Украйна да изнася безвредно зърно от своите черноморски пристанища, без значение от " специфичната си военна интервенция ", в сходство с предлагането, отправено към президента Владимир Путин.

***

Само за седмица Русия изстреля десетки ракети и безпилотни самолети по Одеска област. Нито един от ударите обаче не е нанесъл толкоз дълбоки провали, колкото този, който е разрушил катедралата, която е част от сърцевината на сантименталното, общоизвестно минало на града и дълбоките му корени и в украинската, и съветската просвета.

" Аз съм бежанка от Харков. Преживях този пъкъл и пристигнах в слънчева Одеса, перлата, сърцето на нашата Украйна ", споделя 50-годишната Хлапова, която е прекарала 40 години от живота си в страната.

На врата ѝ към момента има белег от шрапнел от третия ден на войната, когато апартаментът ѝ бил ударен. На идващия ден избягала в Одеса. Сега тя се е върнала небрежно до дома си в Харков, с цел да вземе зимни облекла и да изчака края на войната в Ирландия, " тъй като тук не сме предпазени нито за секунда, в който и да е град ".

***

Отнемането на концесията на пристанище " Росенец " от " Лукойл " би трябвало да бъде добре премислено и да стане след правенето на отчет по какъв начин това да стане. Това сподели министърът на финансите Асен Василев, който беше изслушан по тематиката в бюджетна комисия на Народното събрание.

***

По думите му се вижда единодушие по съществени и огромни тематики. Първата е концепцията за разделянето на Висш съдебен съвет на две със спазването на съответния баланс с парламентарната и професионална квота.

***

***

Няма да се анулира по-ниското Данък добавена стойност по средата на годината за някои браншове, за които ставката беше понижена поради Коронавирус рецесията. За това гласоподаваха депутатите от парламентарната комисия по бюджет и финанси при второ четене на Бюджет 2023.

***

Агенцията по заетостта разгласи три ограничения с европейско финансиране, които са разполагаем на украинските жители с краткотрайна протекция в България за сполучливата им реализация на пазара на труда. Общият бюджет е 404 млн. лева, които са обезпечени по Програмата „ Развитие на човешките запаси “, оповестяват от организацията. 

***

Самолет, гасящ пожарите в Гърция, катастрофира. Новината бе обявена от държавната гръцка телевизия ERT, представена от Скайнюз. На борда е имало двама души.

Инцидентът е станал край градчето Каристос на остров Евбея. Видео демонстрира и момента на злополуката.

***

Семейство с четири деца пътува от Франция до Палестина с каруца, теглена от магаре. С тях е и кучето им.

Пътуването е почнало през август 2021 година Семейството към този момент е прекосило Италия, Хърватия, Унгария и Румъния, а пред 20 дни е пристигнало в България, като от неделя гостува на община Ловеч.

След това пътят му ще продължи към Турция, Сирия и Йордания.

***

Горски пожар избухна покрай курорта Кемер в южния турски окръг Анталия, като от съображения за сигурност бяха евакуирани 10 къщи, съобщи ДПА.

***

Министърът на външните работи на Китай Цин Ган е в неопределеност от един месец.

Последната му поява на обществено събитие е тъкмо преди месец – 25 юни, когато се срещна със заместник-министъра на външните работи на Русия Андрей Руденко. Оттогава спекулациите за местонахождението на Ган не стопират.

Властта в Пекин изясни, че той отсъства по " здравословни аргументи ", само че по-късно този претекст бе отритнат от самата власт в Пекин.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР